Inspirationsresa till Zanzibar

Att resa är att leva sägs det, och det kan mycket väl vara sant. Om inte annat ger resande möjlighet till nya intryck och upplevelser. Man kan upptäcka så mycket av världen och livet, se sådant man inte visste fanns. Det i sin tur kan ge inspiration som man kan ta med sig resten av livet. Utöver att man kan utvecklas på ett personligt plan är det ett ypperligt sätt att öka sin kreativitet. Likt hur en konstnär kan få inspiration till en tavla eller skulptur kan alla dra nytta av resande och miljöombyte.

Oavsett om man behöver få koppla av, komma bort från vardagen och stress, eller om man vill uppleva något nytt kan en resa vara svaret. En plats som erbjuder både ock är Zanzibar. Där finner man lugn och ro, vita stränder, blått hav och avkopplande hängmattor. Man kan också finna otroligt smakrik mat, fantastiska vyer i en underbar natur såväl som spännande aktiviteter. Där finns safari, nervkittlande sportaktiviteter och, för de som önskar något lite lugnare, olika rundturer.

Det är en utmärkt resa för att få inspiration till nya färgkombinationer och kompositioner. För att få fram nyskapande sminkningar, kläder och frisyrer är det alltid bra med nya intryck. Något som det finns gott om på Zanzibar. Vill du läsa mer om Zanzibar kan du följa länken ovan.

Resa dit tar sin tid och man kan behöva åka med olika bolag. Om du bokar resan själv, inte via en researrangör, tänk på att du själv är ansvarig för resan. Skulle ett plan bli försenat så du missar nästa kanske du behöver boka nya biljetter utan någon ersättning. Det är också viktigt att hålla koll på väskmåtten och vad som ingår hos de olika bolagen. Hos vissa bolag ingår ett incheckat bagage och två handbagage. Andra bolag måste man köpa till incheckat bagage och även ett extra handbagage (om man vill ha en cabinväska). Det är ovanligt att resa med endast handbagage under en så lång resa men om du gör det tänk på restriktionerna för vätskor. Inga behållare större än 100ml och alla vätskor ska läggas i en liten plastpåse. Så t.ex. ögonfransserum  (ca 5 ml) eller deodorant (ca 50ml) är inget problem att få med. Däremot en vanlig schampoflaska innehåller ofta minst 150-200ml så den fungerar inte. Även om flaskan är halvtom. Reglerna går ofta att hitta online, både för flygplatser och olika flygbolag.